2. del

Ålborg - Egå

2. del af togt 2021.

Information:

Start i Ålborg d. 20/07-2021 klokken 0800
over Læsø og Anholt
Slutter i Egå d. 26/07-2021 klokken 2000

Antal overnatninger: 7
Pris: kr. 1750 (7 dage X kr. 250 pr/dag)
0 af 5 pladser ledig.
Dagssejlads muligt: Nej.

Beskrivelse af turen:

Anden del af Vores sommertogt 2021 går fra Ålborg til Egå, med et lille “ø-hop” som omfatter læsø og Anholt, så kunne du godt tænke dig en fed sejlads på Kattegat og se ørene Læsø og Anholt, så er det denne del du skal med på, der bliver nemlig en hel dag på hver Ø til at udforske og opleve den!

Strækningerne og datoer på 2. del:

Tirsdag d. 20/07 kl.0800
Den Første strækning er ca. 48 sømil og går fra  Ålborg  til Læsø. Dagen starter med at vi kaster fortøjningerne i Skudehavnen i Ålborg, og gøre klar til at gå igennem først Jernbanebroen og derefter Nørresundby broen, der er altid et eller andet spænde ved at sejle igennem  broerne. Når vi har passeret broerne, så skal vi nyde turen ud gennnem Limfjorden, som forhåbenligt kommer til at forgå med en smuk morgensol, mens vi nyder kaffen og at vinden fylder vores sejl. 

Når vi kommer til Hals, kan det ikke udelukkes at vi lige skal ind og hente en is  😉 når vi så er videre og er fri af Limfjorden, så sætter vi kursen mod Læsø, og forhåbenligt nyder en fantakstisk tur på Kattegat, og måske fisker vi undervejs.

Onsdag d. 21/07-2021
Læsø er en ø fyldt med historie og oplevelser, og der bliver mulighed for at udforske øen, da vi får en hel dag på Læsø inden vi skal videre.

Torsdag d. 22/07-2021 kl. 0800
Når den første kop kaffe og morgenmad er indtaget, så stævner det gode skib BIA endnu engang ud, denne gang skal vi sejle ca. 49 sømil fra Læsø til Anholt. Når vi er fri af Østerby Havn og Læsø, sætter vi kursen næsten rent syd mod Anholt. Hvis vinden er i den rigtige retning, bliver det ren afslapnings sejlads, så dder bliver masse af tid til snak, grin og muligvis spil, og skulle der være nogen der gerne vil fiske, så bliver der nok også mulighed for det.

Torsdag d. 23/07-2021
Igen kommer muligheden for at bare at nyde, og denne gang har vi hele dagen på Anholt. BIA og skipper har en stor forkærlighed for Anholt, i 2020 kom BIA og skipper forbi Anholt ikke mindre end 9 gange.

Der er mulighed for at bade, snorkle, gå/løbe ture, leje ATV og spise is og gå på cafe på Anholt, det er ren balsam til sjælen at være på de danske øer.

Fredag d. 24/07-2021 kl. 0700

Stævner vi ud fra Aholt for at tage den sidste del af dette lille "ø-hop" for at ramme Egå Marina.
Denne sejlads fra Anholt til Egå går ned gennem Kattegat for at blive til Århus bugt, når vi har passeret Hjelm og kursen bliver mere østlig end sydlig for at komme ind i bugten. Sejladsen denne dag er omkring 61 sømil.

Når vi kommer tæt på, og ind i Aahus bugt, får vi muligheden for at sejle "om kap" med hurtigfærgerne og muligheden for at få nogen lækre billeder af det smukke Slettehage fyr fra vandsiden. 

Lørdag d. 25/07-2021 Kl, 1000 - 1600

Er dagen hvor vi holder "åben båd" i Egå, der vil være kaffe/the på kanden og kage, om du er veteran eller ej, er du velkommen til at komme og se vores båd "BIA" og høre om vores veteranprojekt S/Y BIA.

Der er også andre ting i støbeskeen, men vi skal nok, lige så snart vi har styr på det, skrive det alle steder! 

Søndag d. 26/07-2021

Er dagen hvor vi slapper af og evt. ind og besøger Aarhus by, Den gamle by, Aros eller noget helt andet inde i byen. Det bliver også muligt at bruge og nyde de ting der er ombord på BIA til vandsport og leg, eller bare gå en tur rundt i Egå Marina, kort sagt, det er hygge og afslapningsdag.

Der arbejdes på at Tanja, der er formand for BIA's bestyrelse og hendes mand Torben kommer med deres speedbåd, og der så måske bliver mulighed for at prøve at stå på vandski og få en tur i en båd, der er "lidt" hurtigere end BIA 😉

Alt booket!

 

Regler


Forskellen på køjeplads & dagssejlads:

Hvad er en køjeplads?
Når du  melder dig til "sejlads over flere dage, er det med overnatning, og dermed med en køjeplads.

Hvad er dagssejlads?
Ved deltagelse i dagssejlads påmønstrer du om morgen inden afgang, og afmønstre senere på dagen, i den efterfølgende by. Bemærk, at det ikke er muligt at deltage i dagssejlads på alle dele af sommertogtet!

Hvad betaler du for?

Dagsprisen pr/dag kr. 200 dækker følgende:
– Forplejning
– Disel.
– Havnepenge. (ikke gældende for dagssejlads)
– Desuden gælder de også som depositum for din deltagelse! (*1)
 *1 = Se reglerne vedr. depositum nedenfor.

Regler for tilbagebetaling af depositum:

 

Tilbagebetaling af depositum kan kun ske ved følgende årsager:

 • Turen aflyses pga vejrlig, eller anden aflysning i forhold til sikkerhed.
 • Uforudset nedbrud på BIA, så den pågældende togtdel ikke sejles.
 • Afmelding fra din side, senest 30 dage før den del af togtet du meld fra.

 
Tilbagebetaling sker ikke ved følgende årsager:

 • Afmelding fra din side, senere end 30 dage før den del af togtet du framelder.
 • Brud på Foreningen S/Y BIA’ politik om alkohol og/eller euforiserende stoffer. (Det er altid, ene og alene Skippers der træffer denne beslutning og som er gældende)
 • Brud på S/Y BIA’ ordensregler.
 • Ved for sen påmønstring, i forhold til sejlplanen.

 

Alkohol & euforiserende stoffer.

Det er forbudt at være påvirket af nogen former for stoffer, undtaget er, kun piller og olier der er udskrevet af egen læge eller psykiater. Ved mistanke om nogen former for påvirkning, har Skipper ret til at afvise person(er) og de vil IKKE have nogen ret til tilbage betaling af et evt indbetalt beløb.

Det er forbudt at være synligt påvirket af alkohol på BIA når vi er i havn. Hvis man har drukket sig fuld i land, og skipper mener man er synligt påvirket af alkohol, vil man blive afvist, og overnatning vil være på hotel eller hvad gasten (dig) selv finder ud af, og selv betaler for. Skippers beslutningen står ikke til diskussion.

Der må IKKE nydes nogen former for alkohol på båden, når BIA bruges i forenings øjemed, det er tilladt at nyde alkohol i land, i begrænset mængder.

Enhver beslutning Skipper måtte have taget er gældende på stedet, måtte man have nogen indsigelser, er man velkommen til at klage til bestyrelsen for foreningen S/Y BIA, og den vil her blive behandlet.

Ordensregler.

 

 • Alle tiltaler hinanden med respekt og i en ordentlig tone.
 • Alle behandler hinanden med anerkendelse og respekt.
 • Det forventes at der tages hensyn til sovende medgaster, specielt om aften.
 • Alle hjælper til med rengøring, madlavning og vedligeholdelse.
 • Efter endt sejlads den pågældende dag, er der igen der afmønstrer før båden er vasket ned, ryddet op og rengjort, og tilladelse fra Skipper er givet til afmønstring.
 • Alle deltager i sejladsen i den grad de kan, har man nogen former for handicap, psykisk eller fysisk, skal Skipper vide det inden afgang, og der tages selvfølgelig de hensyn vi kan og skal, til hinanden.
 • Enhver skal adlyde enhver ordre der gives af Skipper, i ethvert tilfælde hvor der er tale om sikkerhed.
 • Det forventes at alle, er yderst opmærksom under sikkerheds-rundvisningen efter påmønstring. ALLE bruger redningsvesten, som minimum den grad der er udstukket af Skipper.

Har du nogen spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os...