3. del

Egå - Odense over Samsø

3. del af togt 2021.

Information:

Start i Egå d. 27/07-2021 klokken 0800
Over Samsø
Slutter i Odense d. 31/07-2021 klokken 2000

Antal overnatninger: 5
Pris: kr. 1250 (5 dage X kr. 250 pr/dag)
4 af 5 pladser ledig.
Dagssejlads muligt: Nej

Beskrivelse af turen:

Efter nogen dejlige dage i Egå, er tiden kommet til at kaste  fortøjningerne, og vende stævnen mod Samsø, en kort tur på kun ca. 30 sømil (ca 55,5 km) 

Strækninger og datoer for 3. del;

Tirsdag d. 27/07-2021 kl. 0900

Forlader vi igen Egå, og arbejder os ligeså stille ud af Aarhus bugt, vi går igen lidt tæt på Sletterhage fyr for igen at tage billeder, men også for at holde os fri af hurtigfærgerne, lidt senere skal vi krydse deres sejlrute når vi sætter kursen syd, for at komme ned mod Ballen havn på Samsø.

Vi forventer, at grundet tiden på sommeren, at vi ikke går ind og ligger til i havnen, men at vi ligger for svaj udenfor havnen, hvliket også vil give mere ro. Det skal ikke forhindre os i, hverken at komme ind i havnen eller på land, for vi har vores gummibåd (Little BIA) som har en lille påhængsmotor.

Der er noget helt specielt ved at ligge for sjav (for anker) og sove på den måde, båden følger lige så stille vinden, strømme, det gøre at når man skal sove, så føles det som en vugge, det giver en helt speciel ro og nydelse, som alle burde prøve.

Onsdag d. 28/07-2021.

er dagen hvor du kan lave lige hvad du har lyst til, bade/snorkle fra BIA, SUP, fiske eller tage ind til land og tage rundt på Samsø, nyde en is på havnen eller hvad du/i måtte have lyst til! 

Torsdag d. 29/07-2021. Kl. 0800

Dagen hvor vi hiver ankeret op og sætter kursen yderlige syd på, for at ramme Odense fjord, og dermed også Odense. Det bliver endnu en lækker tur på  ca. 43 sømil, hvor vi skal nyden pladsen ude i Kattegat inden vi skal i det snævre indløb i Odense Fjord, men når vi kommer til fjorden, skal vi nyde de smukke skove, små huse og hytter der kommer indtil vi rammer H. C. Andersens by Odense.

Fredag d. 30/07-2021. Kl. 1000-1600

Endnu en gang åbner vi landgangen for gæster og holder Åben Båd, og byder veteraner som ikke veteraner velkommen ombord til kaffe/the og kage, mens vi viser hende frem og fortæller om vores Veteranprojekt og forening, og lige som alle andre dage, så bliver også denne dag, en go' dag !

Lørdag d. 31/07-2021.

Dagen står i afslapningens tegn, der bliver mulighed for at nyde den historiefyldt by, eller bare at ligge på BIA's fordæk og nyde solen, eller sætte i cockpittet med en kop kaffe og en god bog, kort sagt, det er helt op til dig/jer selv.

Tilmeld dig nu!

Du kan kun tilmelde dig gennem Vores foreningsplatfor "MinForening"
Hvis du ikke allerede er bruger af "MinForening" får du muligheden for at oprette dig som bruger når du trykker på "Tilmeld dig nu!" 

Regler

 

Forskellen på køjeplads & dagssejlads:

Hvad er en køjeplads?
Når du  melder dig til "sejlads over flere dage, er det med overnatning, og dermed med en køjeplads.

Hvad er dagssejlads?
Ved deltagelse i dagssejlads påmønstrer du om morgen inden afgang, og afmønstre senere på dagen, i den efterfølgende by. Bemærk, at det ikke er muligt at deltage i dagssejlads på alle dele af sommertogtet!

Hvad betaler du for?

Dagsprisen pr/dag kr. 200 dækker følgende:
– Forplejning
– Disel.
– Havnepenge. (ikke gældende for dagssejlads)
– Desuden gælder de også som depositum for din deltagelse! (*1)
 *1 = Se reglerne vedr. depositum nedenfor.

Regler for tilbagebetaling af depositum:

 

Tilbagebetaling af depositum kan kun ske ved følgende årsager:

 • Turen aflyses pga vejrlig, eller anden aflysning i forhold til sikkerhed.
 • Uforudset nedbrud på BIA, så den pågældende togtdel ikke sejles.
 • Afmelding fra din side, senest 30 dage før den del af togtet du meld fra.

 
Tilbagebetaling sker ikke ved følgende årsager:

 • Afmelding fra din side, senere end 30 dage før den del af togtet du framelder.
 • Brud på Foreningen S/Y BIA’ politik om alkohol og/eller euforiserende stoffer. (Det er altid, ene og alene Skippers der træffer denne beslutning og som er gældende)
 • Brud på S/Y BIA’ ordensregler.
 • Ved for sen påmønstring, i forhold til sejlplanen.

 

Alkohol & euforiserende stoffer.

Det er forbudt at være påvirket af nogen former for stoffer, undtaget er, kun piller og olier der er udskrevet af egen læge eller psykiater. Ved mistanke om nogen former for påvirkning, har Skipper ret til at afvise person(er) og de vil IKKE have nogen ret til tilbage betaling af et evt indbetalt beløb.

Det er forbudt at være synligt påvirket af alkohol på BIA når vi er i havn. Hvis man har drukket sig fuld i land, og skipper mener man er synligt påvirket af alkohol, vil man blive afvist, og overnatning vil være på hotel eller hvad gasten (dig) selv finder ud af, og selv betaler for. Skippers beslutningen står ikke til diskussion.

Der må IKKE nydes nogen former for alkohol på båden, når BIA bruges i forenings øjemed, det er tilladt at nyde alkohol i land, i begrænset mængder.

Enhver beslutning Skipper måtte have taget er gældende på stedet, måtte man have nogen indsigelser, er man velkommen til at klage til bestyrelsen for foreningen S/Y BIA, og den vil her blive behandlet.

Ordensregler.

 

 • Alle tiltaler hinanden med respekt og i en ordentlig tone.
 • Alle behandler hinanden med anerkendelse og respekt.
 • Det forventes at der tages hensyn til sovende medgaster, specielt om aften.
 • Alle hjælper til med rengøring, madlavning og vedligeholdelse.
 • Efter endt sejlads den pågældende dag, er der igen der afmønstrer før båden er vasket ned, ryddet op og rengjort, og tilladelse fra Skipper er givet til afmønstring.
 • Alle deltager i sejladsen i den grad de kan, har man nogen former for handicap, psykisk eller fysisk, skal Skipper vide det inden afgang, og der tages selvfølgelig de hensyn vi kan og skal, til hinanden.
 • Enhver skal adlyde enhver ordre der gives af Skipper, i ethvert tilfælde hvor der er tale om sikkerhed.
 • Det forventes at alle, er yderst opmærksom under sikkerheds-rundvisningen efter påmønstring. ALLE bruger redningsvesten, som minimum den grad der er udstukket af Skipper.

Har du nogen spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os...